Duurzaam ondernemen

Duurzaamheid speelt binnen ons bedrijf een grote rol. Veel van onze producten komen uit de regio. De consument is dan verzekerd van kwaliteit en de producten hoeven geen grote afstanden af te leggen.

De telers gebruiken zo weinig mogelijk hulpstoffen. Duurzame producten zijn producten die het milieu op lange termijn niet aantasten en zonder bezwaar jarenlang geoogst kunnen worden.

Onze eigen appels, peren, kersen en pruimen worden milieubewust geteelt. Ze mogen niet het etiket ‘biologisch’ dragen, omdat ze niet zijn onderworpen aan het toezicht van overkoepelende organisaties van de biologische landbouw. In Nederland zijn de eisen echter zo aangescherpt dat de verschillen tussen duurzaam en biologisch steeds kleiner worden.

Niet alle producten in onze winkel komen uit Nederland. Bananen, kiwi’s en citrusfruit worden bijvoorbeeld niet in ons land geteeld. Omdat we onze klanten toch een compleet assortiment groente en fruit willen bieden, zijn deze producten in onze winkel wel verkrijgbaar.